Af Lars Bonderup Bjørn, udgivet 2014

“Der går de vildeste rygter” var oprindeligt titlen på en artikel i Jyllands-Posten om en virksomhed, Lars Bonderup Bjørn arbejdede med. Så blev det titlen på en bog om en anden virksomhed, Lars tumlede rundt med – hvor virkeligheden bare var vildere end rygterne. Bogen blev en del af dokumentationsgrundlaget til DR TV-serien “Bedrag”, og den 3. december 2016 var “Der går de vildeste rygter” titlen på en teaterforestilling på Teater Nordkraft med Lars i hovedrollen. I dag turnerer Lars med fortællingen “Der går de vildeste rygter” som du kan se klip af øverst til højre på siden. Bogen fortæller om de dramatiske begivenheder i kampen for at redde en virksomhed, der rummede så mange afskygninger af mærkværdigheder, små- og storkriminalitet og menneskelige skæbner, at man næppe tror det muligt. Anmelderne var både begejstrede og forundrede. Læs anmeldelserne nedenfor.

Pris: kr. 149,-


Når du har læst denne bog, vil du være klar over, at nok går der vilde rygter, men virkeligheden er bare vildere. Bogen giver et indblik i en verden, som kun meget få mennesker kender. Fortællingen har afsæt i en virkelig historie.

Virksomhedsdoktoren kommer ud for et helt usædvanligt voldsomt handlingsforløb, da han af en bank bliver bedt om at sætte sig i direktørstolen i en kriseramt virksomhed. I ly af omstændigheder, der set ude fra afspejler en helt almindelig virksomhed i et kedeligt og gråt miljø, udvikler historien sig lynhurtigt til et drama, der giver krimilitteraturen kamp til stregen. Den store forskel er bare, at alt dette er sket i virkeligheden. Intet i bogen er opdigtet.

Bogen kan læses som ren underholdning. Samtidig er det en ledelsesfortælling og et psykologisk drama. Det er en historie om en kamp for penge og retfærdighed. På sin egen måde en fortælling, der stiller spørgsmål ved, om det er meningsfuldt at forsøge at redde en virksomhed i nød. Konklusionen … Den er lige så skræmmende som resten af bogen.

Anmeldelser:

… en meget klar, koncis og velskrevet bog om erhverv –  det er for sjældent, man møder den slags værker herhjemme.
Christian Sehested, Jyllands-Posten.

“Jeg havde den med i flyet på vej til Rom forleden – blot som reserve, hvis jeg skulle havne i lange forsinkelser. Sådan nogenlunde på højde med Berlin begyndte jeg at se i den, og slap den ikke før den var læst færdig i toget på vej fra lufthavnen ind til Rom. Det er en utrolig historie, og den er fantastisk godt fortalt. Havde det være en roman, ville man ikke have troet det muligt.”                          Christian Nissen, tidl. generaldirektør DR.

”Bemærkelsesværdigt, at du har kunnet formidle en tung og faglig sag på en så levende måde. Det er jo nærmest en synopsis til et nyt projekt for DRs dramaafdeling… Jeg synes, at du formår at gøre ting, som ellers ikke normalt interesserer flertallet (bortset fra, når Ekstra Bladet får fat i det) til at blive så spændende. Og ikke mindst det faktum, at der fokuseres så meget på moral, etik og lovlighed, gør det til en god “ambassadør” for alt det, der foregår i kulisserne og din form for arbejde generelt.”
Ebbe Weile, Sam Robas.

”Der går de vildeste rygter” har jeg nu læst, og vil gøre det igen, næste gang mere i dybden, for det fortjener den så absolut. Ved første læsning bringer bogen det ene chok efter det andet. Det er utroligt hvad mennesker kan få sig selv til, og her tænker jeg på både det destruktive og det konstruktive. Der er skurke og helte i fortællingen, og det hører sig til i enhver god historie. I det større perspektiv er det stof til eftertanke, hvor meget energi og værdi der går tabt i sager som disse. Jeg ser blot måbende til fra sidelinjen.”
Jens Christian Andersen, Headhunter, Horton International.

Pris: kr. 149,-