Usikkerhed i ...Af Lars Bonderup Bjørn, udgivet 2007

”Hvorfor afskediger man en direktør, der har vendt en virksomhed fra et dundrende underskud i 2004 på DKK165 millioner til et overskud på mere end DKK 200 millioner i 2006?”

Pris: kr. 129,-

 

 

 

 

Denne bog giver nogle af svarene. Det er sjældent, at topledere taler om usikkerhed. Det er endnu mere sjældent, at toplederen taler om sin egen usikkerhed. I bogen ”Usikkerhed i forandringsledelse og fusioner” gives et nuanceret indblik i de problemstillinger, overvejelser og følelser, der følger med erhvervet som topleder, og de konsekvenser det kan have at holde fast i det, man tror på. Bogen er baseret på virkelige begivenheder fra forfatterens tid som direktør for MAN Diesel.

 

Anmeldelser: Bogen blev anmeldt i Børsen den 12. oktober 2007 af Steen Hildebrandt, der gav den 6 ud af 6 huer og ledsagede anmeldelsen med følgende ord:

‘Usikkerhed i forandringsledelse og fusioner’ er i usædvanlig grad interessant, kompetent og spændende. Jeg traf tilbage i 1990’erne en ung, meget dygtig og seriøs ph.d.-studerende fra Århus Universitet. Hans navn er Lars Bonderup Bjørn. Han blev færdig, og pludselig mødte jeg ham igen. Da var han ansat i en stor dansk industrivirksomhed, hvor han gjorde lynkarriere. Han blev direktør i Aalborg Industries. Jeg ser, at han ind imellem også skriver artikler. Ind imellem arbejder han også som selvstændig konsulent med fokus på forandrings- og kriseledelse. Senere møder jeg igen hans navn. Nu er han blevet adm. direktør for MAN Diesel. I medierne kan jeg læse, at han pludselig er fyret fra dette job. Jeg undres. Senere igen møder jeg hans navn, nu fordi han er blevet bestyrelsesformand for Dacapo Teatret A/S. Forleden kom der en pakke med en bog skrevet af ham. Titel var ‘Usikkerhed i forandringsledelse og fusioner’. Jeg kunne med det samme se, at forbindelsen var knyttet til hans ph.d.-afhandling, som handlede om håndtering af usikkerhed i globale virksomheder, særligt med fokus på spændingsfeltet mellem individ og organisation.

Dette er en højst utraditionel bog. Det er en bog om at være ansat, om at blive fyret, om usikkerhed og om personlige oplevelser og følelser. Det er ikke en bitter mands opgør. Det er den afklarede mand med overblik og sans for helheder, strukturer, teoretiske aspekter af et kompliceret ledelsesforløb. Jeg har aldrig nogensinde set sådan en bog. Studerende, der interesserer sig for ledelse, forandringsledelse, fusioner, multinationale virksomheder, usikkerhed, profitcentre og meget andet skal straks købe bogen. Men det skal de ledere også, der kunne tænke sig at læse den reflekterende praktikers beretning – både toplederens beretning og perspektiv og den højt placerede mellemleders perspektiv, eller den kompetente teoretikers refleksion over praksis – for alle tre dele er der, og det er i usædvanlig grad interessant, kompetent og spændende.”

Kilde: Børsen

Pris: kr. 129,-