Lars Bonderup Bjørn er uddannet cand.oecon fra Aarhus Universitet og Ph.d. i strategi og ledelse fra Aarhus Universitet med længere ophold i Japan og Tyskland. Han har videreuddannet sig ved bl.a. INSEAD, Frankrig og IMD, Schweiz.

Fra 1997-2003 var Lars Bonderup Bjørn ansat ved Aalborg Industries, blandt andet som direktør for forretningsudvikling og industridivisionen. Han har været involveret i eller stået bag flere virksomhedsopkøb og frasalg i USA, Brasilien, Japan, Holland og Sverige.

Fra 2004-2006 var Lars Bonderup Bjørn direktør for MAN Diesel 4-takt divisionen i Danmark samt licenstagere i Korea, Kina, Polen, Kroatien m.fl. En virksomhed med 1100 medarbejdere og en omsætning på DKK 2,7 milliarder. Han førte virksomheden fra et underskud i 2004 på DKK 165 millioner til et overskud i 2006 på mere end DKK 200 millioner. Forandringsprocessen er i øvrigt omfattende beskrevet i bogen “Usikkerhed i forandringsledelse og fusioner”

Siden 2007 har Lars udøvet krisestyring, forandringsledelse og organisationsudviklingsarbejde gennem Thaleia og løst komplicerede situationer i et tocifret antal virksomheder. Et af de ekstreme eksempler på det arbejde Lars laver er beskrevet i bogen “Der går de vildeste rygter – virkeligheden er bare vildere”. Formålet med arbejdet er i alle tilfælde at sikre virksomhedens tarv.

Den 1. januar 2018 er Lars tiltrådt som koncernchef for EWII koncernen i Kolding.

Lars’ Ph.d. afhandling handlede om usikkerhed, og usikkerhed er blevet temaet for hans karriere. Han har dyrket det både forskningsmæssigt, som konsulent med Dacapo (dacapo.as) og i en række situationer, han er indtrådt i som leder. I 2016 udgav Lars bogen “I bødlens fodspor – en vandring på usikkerhedens sti”. Bogen tager afsæt i en række eksempler og giver en introduktion til begrebet usikkerhed og til, hvordan begrebet hænger sammen med forventninger og tillid. Og den 3. december 2016 havde han premiere på forestillingen “Der går de vildeste rygter” på Teater Nordkraft i Aalborg, instrueret af Jakob Højgaard Jørgensen. Forestillingen handler om Lars i usikkerhed og trækker på det bedste fra hans forskellige bøger om usikkerhed.